Evelina “Bella” Lundström

Evelina Lundström – Gästlärare (RYT-200)

Jag är en 24 årig, bubblig brud hemma från södra Finland som alltid haft ett stort intresse för hälsa och välmående. År 2012 började jag studera idrott och hälsovetenskap på Högskolan Dalarna i Falun, Sverige. Under mina studieår kom jag i kontakt med yoga och föll för det direkt. Med en bakgrund som dansare hade jag problem med ryggen och höften en längre tid, och behövde hitta någonting som skulle ge mig bättre balans i livet.

Efter några mentalt tunga år hittade jag någonting som gav mer mening, djup och frid i mitt liv då jag började yoga regelbundet. Slutarbetet från högskolan avhandlades i yoga, och yogans historia.

Sedan jag var 15 år har jag aktivt jobbat som fitness instruktör och danslärare. Under studietiden i Sverige började jag även hålla yogalektioner. För att fördjupa mig i yogans forntida koncept förfyllde jag en dröm i november 2017 och åkte till Indien, landet varifrån yogan har en stor del av sina rötter, och utbildade mig till yogalärare (RYT-200).

Indien var lika magiskt som yogaövningarna får mig att känna. Yoga är ett sätt att leva som har hjälpt mig att hitta balans i livet, och upptäcka äventyret inom mig. Ett äventyr var du upptäcker nya vägar och väcker nya krafter för att på bästa sätt leva ditt liv fullt ut. Idag är yoga en del av min dagliga rutin och jag delar ivrigt med mig av yogans magiska krafter.

Hatha Flow
Hatha yoga är grunden för många av dagens modernare yogastilar. Inom Hatha yoga utövar man asanas (yogaställningarna) och pranayama (andningsövningar), kriyas (reningsövningar) och meditation.

“Ha” betyder sol och “tha” betyder måne på sanskrit, eller att utföra någonting med kraft. En va de många målen med Hatha yoga är att kombinera värme med avslappning för att balansera kropp, sinne & själ.

På denna timme fokuserar vi såväl på enskilda asanas som på kombinationer av flera olika för att skapa ett så kallat “flow” genom vinyasas. På detta sätt stärker vi kroppen, utökar rörligheten och stillar sinnet.
Denna timme passar dig som redan övat yoga asanas. Yogaställningarna justeras beroende av erfarenhet och individuella behov. Nyfikna nybörjare är välkomna.
Kom med och upptäck yogans magiska krafter med mig! 🙂