Att börja yoga

Du kan kommer med när som helst i terminen på Ashtanga Yoga & Nybörjaryoga lektioner! 

Du kan börja yogan på två olika vis via vår yogaskola:
1. Du går en grundkurs där vi lär oss rätt andningsteknik, muskel- och energilåsningar (bandhas), grundläggande filosofi och lär oss fundamentala ställningar och rörelser modifierade för att passa vår egen kropp.

2. Du kommer med på Ashtanga Yoga & Nybörjaryoga där du lär dig traditionellt mer och mer efter hand, och bygger upp en yogaövning utantill som görs relevant för dig.

Ladda ner och bekanta dig gärna med vår Yoga Nybörjarmanual för att få en överblick av yogans övningar!

Vem kan börja yoga?
Ashtanga och Hatha Yoga passar för alla är intresserade mer rörlig yoga och meditation. Ålder eller kroppskondition spelar ingen roll, men olika människor behöver ofta starta från olika nivåer. Därför rekommenderar vi starkt att alla första gångare börjar med en grundkurs. Vad många tror är att man måste vara mjuk och vig för att börja yoga, men målet är inte att bli så vig som möjligt. Vi gör övningarna för att rena alla aspekter av kroppen, både energimässigt, fysiskt och mentalt, och uppleva en piggare och mer balanserad vardag.

Vad göra efter grundkursen?

Efter grundkursen kan du gå till en fortsättningskurs, eller börja öva yoga regelbundet på Ashtanga Yoga & Nybörjaryoga, där du lär dig mer av Ashtanga Yoga serien utantill. För dig som vill träna minimi 1 gång per vecka. Du behöver inte kunna någonting alls för att delta i timmen. Man 1 nykomling per starttid.