Chatvari Yoga

Chatvari Yoga är en yogametod utvecklad av Alexander Lemberg som lämpar sig för alla som vill uppnå mer hälsa och livskontroll, oberoende av tidigare erfarenhet eller kroppskondition. Metoden följer fyra grundläggande principer för både träningen och livet:

  1. Ahimsa som står för mildhet, mjukhet, avslappning och kärlek
  2. Tapas som står för självdisciplin, styrka och stabilitet
  3. Satya som står för sanning och balans
  4. Dhyana som står för absolut närvaro, mindfulness, fokus och koncentration

Med inspirationer av Krischnamacharya, Pattabhi Jois, Simon Borg-Olivier och Patañjalis yoga, består Chatvari Yoga metoden av traditionell hatha och vinyasa yoga modifierat för den moderna människan. En metod för att uppnå nya nivåer av energi, klarhet och livsnjutning. Utöver asana är även pranayama, mudras och kriyaövningar invävda dimensioner i övningarna för avancerade utövare.

Chatvari Yoga: Soft
Mjuk hatha vinyasa yoga enligt Chatvari Yoga metoden till skön musik. Denna timme lämpar sig alla oberoende av tidigare erfarenhet eller kroppskondition. Ställningarna lärs ut från enkla, till mer krävande variationer, för den som vill ha litet extra. Detta gör att du kan välja lämpliga variationer av ställningarna beroende på dag, ork och energinivå.

Du börjar kultivera och utveckla en egen yogaövningar på ett roligt, enkelt och skonsamt sätt, där det alltid finns rum för vidareutveckling kroppsligt och mentalt. Denna timme passar alla.

Chatvari Yoga: Dynamic
Tag din övning till nästa nivå med denna dynamiska hatha vinyasa yogalektion enligt Chatvari Yoga metoden till skön musik. Denna timme lämpar sig även nybörjare om man kan lämna prestering utanför dörren och välja mildare ställningar vid behov.

Vi rekommenderar åtminstone en Dynamic eller Ashtanga timme per vecka för att vidareutvecklas på din spirituella självtransformativa livsväg.

Chatvari Yoga: Restore / Yin
En jordande, återställande restorativ yoga efter Chatvari Yoga metoden med fokus på att sakta ner, slappna av och ge omsorg (ahimsa) då kroppen behöver en djupare vila. Till skillnad från den moderna yin yogan håller vi kroppen i lätt och mjuk i rörelse under timmen för att skapa en mild värme och mjukhet inifrån. Vi sitter inte stilla i alla ställningar. Denna timme passar alla.

Chatvari Yoga: Mantra & meditation
Recitering av vediska mantror för att återställa och harmonisera kroppens egna inre vibrationer. Vi skapar ett mer kärleksfullt förhållande till oss själva och vår egen tillvaro. Avslutningsvis hålls en längre yoga nidra (ca 20-30 minuter) där vi lägger oss ner på yogamattan till en ledd meditation.