Seitsemän chakran yin-joogakurssi 8.9 – 20.10

Kurssi sisältää seitsemän harjoituskertaa (75 min.) ja jokaisella kerralla keskitymme avaamaan ja vapauttamaan kutakin chakraa, energiakeskusta. Tunneilla käytetään apuvälineinä joogablokkeja, bolsteria ja vilttiä. Jokaiselle harjoituksen liikkeelle annetaan tarpeen mukaan myös vaihtoehtoinen tapa. Kurssi sopii myös joogaa aloitteleville.

Kurssin hinta on 110€
Early-bird tarjous 95€ 24.6.2019 asti. Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutukset viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan hinnaston mukaisesti.

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 31.8.2019

Ilmoittaudu kurssille: http://www.raseborgsyogaskola.fi/schema/reservations/boka/2334 tai sähköpostiosoitteeseen: info@raseborgsyogaskola.fi tai numeroon SMS 0401815020.

Opettaja: Tuija Miettinen

Päivämäärät: 8.9.2019, 15.9.2019, 22.9.2019, 29.9.2019, 6.10.2019, 13.10.2019, 20.10.2019 klo 18.00 – 19.15.

 

  1. Mūlādhāra eli Juurichakra, elementti Maa

Juurichakra sijaitsee häntäluun juuressa. Kun juurichakra toimii hyvin, arkipäivän rutiinit toimivat, olemme tarmokkaita ja jaksamme pitää kehostamme huolta. Tunnemme myös voimakasta yhteyttä maahan ja luontoon. Tämän chakran avulla energia virtaa meihin maasta.

Harjoitus kohdistuu jalkateriin, jalkoihin ja lantion alueelle.

 

  1. Svādhisthāna eli Sakraalichakra, elementti Vesi

Sakraalichakra sijaitsee hieman navan alapuolella, kehon sisällä. Ihminen näkee ja kokee luovuuden lähteitä kaikkialla ja on intohimoinen elämän suhteen. Hän ei pelkää kokeilla uutta, vaan luottaa siihen, että virran vesi kannattelee.

Harjoituksessa keskitytään lonkkien ja lantion seudun avaamiseen ja liikkuvuuteen.

 

  1. Manipūra eli Solar plexus -chakra, elementti Tuli

Chakra sijaitsee navan korkeudella kehon sisällä. Solar plexus on ihmisen itsetunnon, henkilökohtaisen voiman ja ilon keskus. Se säätelee elämän hallintaa, itsetuntoa, kykyä kokea iloa ja tehdä viisaita päätöksiä.

Harjoitus kohdistuu keskikehon alueen avaamiseen, vartalon sivuihin sekä vatsaan.

 

  1. Anāhata eli Sydänchakra, elementti Ilma

Sydänchakra sijaitsee rintakehän keskiosassa. Sydänchakra on rakkauden ja myötätunnon keskus. Sen avulla tunnemme itseämme ja muita kohtaan myönteisiä tunteita, kuten kiitollisuutta, iloa, anteliaisuutta ja empaattisuutta.

Harjoituksessa tehdään rintakehää avaavia liikkeitä sekä maltillisia taakse taivutuksia.

 

  1. Viśuddha eli Kurkkuchakra, elementti Eetteri

Kurkkuchakra sijaitsee kaulan alueella. Tämä chakra on kommunikaation keskus. Se vaikuttaa siihen, miten ilmaisemme itseämme ja kuuntelemme muita.  Valitsemme sanamme viisaasti ja osaamme puolustaa itseämme tarvittaessa.

Harjoituksessa keskitytään pään, niskan ja ylävartalon alueelle ja pyritään rentouttamaan myös kasvojen alue liikkeiden aikana.

 

 

  1. Ājñā eli Otsachakra, elementti Henki

Otsachakraa kutsutaan myös kolmanneksi silmäksi. Chakra sijaitsee kulmakarvojen välissä. Sen aktivointi avaa intuitiiviset voimavarat. Chakran energia ohjaa elämään niin, että ego ja itsekkyys väistyvät. Otsachakra auttaa näkemään henkiset päämäärät elämässä selkeästi.

Liikkeiden aikana pyritään keskittyminen kohdistamaan kolmanteen silmään.

 

  1. Sahasrāra eli Kruunuchakra, Maailmankaikkeus (Universumi)

Kruunuchakra sijaitsee päälaella. Se yhdistää kaikkien chakrojen energiat. Kruunuchakraa voisi kutsua kanavaksi kaikkeuteen. Sen kautta luodaan yhteys universaaliin, jumalalliseen elämänenergiaan.

Harjoituksen liikkeet tehdään keskittymällä tyyneyteen, hiljaisuuteen ja levolliseen mieleen.