Alex morgonyoga / Alexin aamujooga

8 veckor ASHTANGA / HATHA MYSORE morgonyoga 16.8 – 10.10.2021

Börja träna kl 6.00, 6.30 eller 7.00

“You have to start where you are” – Yoga för alla nivåer!

Alex Lemberg – E-RYT & YACEP (Yoga Alliance)

“Alexander Lemberg is a Yoga Alliance Continuing Education Provider (YACEP®), which recognizes this person as an expert in one or more of Yoga Alliance’s Educational Categories.”

Nya rekommenderas börja från grundkurs innan detta träningspaket.

Med Alex lär du dig träna yoga efter dina egna mått. Du kan förvänta dig att bli utmanad, att svettas och att ha roligt. Övningarna passar för alla som är intresserad av en dynamisk, flödande och meditativ yogametod.

Ingen tidigare erfarenhet nödvändig. Du behöver varken vara mjuk eller stark för att börja yoga, men du kan förvänta dig att kroppen blir både mjukare och starkare av regelbunden övning.

För Alex är det viktigt att övningarna lärs ut enligt individens förmåga och kapacitet, vilket i sig öppnar upp till en helande självtransformeringsprocess. I bästa fall kan en regelbunden yogarutin ge mer insikt, livslust och glädje, samt en friskare och rörligare kropp i ett öppet sinne. En bra lärare måste förstå att yogaställningar ser olika ut, och känns olika för varje individ, och kunna erbjuda nyttiga ställningar till sina elever. Därför brukar Alex inte lära ut ställningar som t.ex. Janu Sirsasana B och C allt för ofta, även om de hör till Primary Series i Ashtanga yoga. “-Det finns nyttigare ställningar man kan göra istället, som i sin tur förbereder kroppen för andra ställningar.”

“Som många andra yogin har också jag haft min andel av knäont, ryggonyt mm. Det intressanta är hur vi kan modifiera träningen, och vända oss tillbaka till asanaträningen, kanske t.o.m. genast efter en mindre skada, för att stöda kroppens naturliga läkeprocess.”

“Yogaträningen behöver vara ett stöd i vårt i liv, men samtidigt utmana oss tillräckligt för att skapa mera kontroll över våra sinnen. Det är då vi hittar mer frihet.”

“Asanaträningen är för mig en lekplats och träning för att lära känna mitt sinne och mina tankar, vilket är vad den klassiska yogan handlar om.”

Alex är certifierad hatha-yogalärare (E-RYT & YACEP) och har undervisat över 3000 yogalektioner som huvudsyssla sedan år 2014, då han började med att undervisa vinyasa flow yoga (Seasonal Yoga), och sedan hittade ashtanga yoga och tränar med certifierade senior-lärare i Helsingin Astanga Joogakoulu som själva tränade med Sri K Pattabhi Jois i Mysore.

Vad är ashtanga yoga?

Vad är Ashtanga Yoga?

  • Ashtanga Yoga är en flödande yoga där ställningarna görs efter olika träningsserier. Var och en lär sig och går framåt i egen lämplig takt.
  • I Ashtanga Yoga synkroniserar vi andetag med rörelser för att skapa mer kroppsvärme som är designat för att rena kroppen. Därför tränar vi helst på tom mage.
  • I Ashtanga Yoga är ställningarna sammanfogade i ett oavbrutet vinyasa flöde, som är utmärkt både för att bygga inre styrka, core, och tona kroppen, och även för att träna koncentration och meditation.
  • I Ashtanga Yoga lyssnar du till din egen kropp och dina egna andetag.
  • Var redo för att ha roligt, svettas, och röra dig i frisk och lugn takt från ställning till ställning!

Vad vinner jag på det?

  • Ett stilla sinne / sinneskontroll
  • Styrka, lätthet och flexibilitet
  • Bättre fokus och sömn
  • Minskar på stress och ångest
  • Starkare självförtroende, mer självkärlek och mental klarhet

Alla intresserade är varmt välkomna 💗

Schema för Alex morgonyoga hösten 2021

8 veckor: 16.8 – 10.10.2021

Du kan börja träna kl 6.00, kl 6.30 eller kl 7.00. Du tränar inte hela lektionstiden som vi håller öppet under mysore lektionerna (kl 6-8). Mysore yogaundervisningen på vardagar börjar kl 6.15, men salen är öppen från kl 6.00. Detta betyder i praktiken att Alex gör sin egen träning fram till kl 6.15 medan de tidigaste besökarna börjar sin träning självständigt.

Vardagshelger är salen öppen för egenträning, men ingen morgon-mysore undervisning.

Nybörjare?

Det rekommenderas att börja från en kurs i ASHTANGA GRUNDER, men det är möjligt att komma med direkt på mysore lektioner om du är beredd på att lära dig lite åt gången, och börja med en kortare övning. An efter blir du självsäkrare i övningen och får mer ställningar till din träningssekvens. Ställningarna väljs av läraren utgående från ashtanga och hatha yoga tradition så som anses lämpligast.

OBS! Om du vill delta hemifrån via zoom så är grundkursen obligatorisk!

Morgonkurs för dig som vill börja träna direkt i augusti träningspaketet.
Kvällskurs utspritt på 7 veckor för dig som vill börja träna mysore i följande träningspaket som börjar i mitten av oktober.

Anmälning / Register / Ilmoittautuminen

Please send us a message if you need help with the registration, or if you have any other questions!


Alex morgonyoga - Höst 2021 - 16.8.2021 - 10.10.2021
Träningsperioden pågår i 8 veckor (2 månader)
Om du önskar delta i ENBART LED HALF PRIMARY på onsdagar, anmäl dig då via kurssidan!
Du kan delta via zoom eller i yogasalen.
Du kan i princip börja din träning när som helst mellan kl 6 och 7, men välj något av alternativen ovan (underlättar vår planering).
Du får en plats reserverad till de lektioner du väljer ovan. Meddela om ditt schema ändrar.
Under en ledd full primary series leds du igenom hela primary series andetag för andetag från ställning till ställning. Detta är inte en nybörjarlektion, men alla är välkomna med för att träna så långt som man hunnit lära sig av primary series, och för att prova-på mer utmanande ställningar även om man inte ännu tränat dem i sin mysore träning. Lektionen hålls mot slutet av de 8 träningsveckorna. Nya yogin kan yoga med upp till half-primary (Navasana), och sedan vänta eller prova nya ställningar, och sedan haka på igen till slutrörelserna.
0,00 €
Meddela gärna om eventuella hälsohinder eller övriga önskemål, eller t.ex. om du deltar vissa dagar online, och vissa dagar i salen.