Delta i yogasalen eller hemifrån via zoom!
Alex Lemberg – E-RYT & YACEP (Yoga Alliance)

“Alexander Lemberg is a Yoga Alliance Continuing Education Provider (YACEP®), which recognizes this person as an expert in one or more of Yoga Alliance’s Educational Categories.”

Med Alex lär du dig träna yoga efter dina egna mått. Du kan förvänta dig att bli utmanad, att svettas och att ha roligt. Övningarna passar för alla som är intresserad av en dynamisk, flödande och meditativ yogametod.

Ingen tidigare erfarenhet nödvändig. Du behöver varken vara mjuk eller stark för att börja yoga, men du kan förvänta dig att kroppen blir både mjukare och starkare av regelbunden övning.

För Alex är det viktigt att övningarna lärs ut enligt individens förmåga och kapacitet, vilket i sig öppnar upp till en helande självtransformeringsprocess. I bästa fall kan en regelbunden yogarutin ge mer insikt, livslust och glädje, samt en friskare och rörligare kropp i ett öppet sinne. En bra lärare måste förstå att yogaställningar ser olika ut, och känns olika för varje individ, och kunna erbjuda nyttiga, men även utmanande övningar till sina elever.

“Övningarna är designade att ta oss till våra gränser, både mentalt och fysiskt. Att gå över sina gränser är dessvärre ganska enkelt, och vi måste förstå att det finns nyttigare ställningar man kan göra istället, som i sin tur förbereder kroppen för andra övningar.”

“Som många andra yogin har också jag haft min andel av knäont, ryggonyt mm. Det intressanta är hur vi kan modifiera träningen, och vända oss tillbaka till asanaträningen, kanske t.o.m. genast efter en mindre skada, som terapi för att stöda kroppens naturliga läkeprocess.”

“Yogaträningen behöver vara ett sunt stöd i vårt i liv, men samtidigt utmana oss tillräckligt för att skapa mera kontroll över våra sinnen. Det är då vi hittar mer frihet. Då övningarna görs meditativt och träningarna hålls tillräckligt korta är de dessutom ett utmärkt verktyg för stresshantering, tills vi tränat så mycket att stresshantering inte längre är nödvändigt. Personligen förespråkar jag att träna kortare sessioner, men oftare. Jag ser att det ger bättre resultat både i mig själv och hos mina elever i form av sinnesro, förståelse och livsnjutning. Det finns en tid och plats för att göra långa tuffa träningar, men den möjligheten hör inte till allas vardag.”

“Asanaträningen är för mig en lekplats och träning för att lära känna mitt sinne och mina tankar, vilket är vad den klassiska yogan handlar om.”

Alex är certifierad hatha-yogalärare (E-RYT & YACEP) och har undervisat över 3000 yogalektioner som huvudsyssla sedan år 2014, då han började med att undervisa vinyasa flow yoga (Seasonal Yoga), och sedan hittade ashtanga yoga och tränar med certifierade senior-lärare i Helsingin Astanga Joogakoulu som själva tränade med Sri K Pattabhi Jois i Mysore.

KURSPLAN

OBSERVERA ATT FÖRSTA OCH SISTA KURSTRÄFFARNA ÄR 2 TIMMARS SESSIONER!

30 augusti kl 18.30 – 20.30 – INTRODUKTION OCH BAKGRUNDAshtanga och mysore filosofi. Utöver detta lär vi oss de fem grundläggande ingredienserna för en meditativ yogaträning: 1. Andetag (Ujjayi) 2. Bandhas 3. Drishti 4. Asana 5. Vinyasa.

6 september kl 18.30 – 19.30 – SOLHÄLSNINGAR (Surya Namaskar) – TEKNIK OCH BAKGRUND. Efter denna lektion kan du träna solhälsningar självständigt, vilket i sig utgör en kort och komplett yogaträning.

13 september kl 18.30 – 19.30 – STÅENDE YOGASTÄLLNINGAR DEL I. Vi lär oss principerna för hur vi tränar och utför grundläggande stående yogaställningar, och observerar fundamentala detaljer för att utföra säkra övningar.

20 september kl 18.30 – 19.30 – STÅENDE YOGASTÄLLNINGAR DEL II. Vi fortsätter att lära oss stående yogaställningar. Efter denna lektion kan du självständigt träna solshälsningar och de grundläggande stående ställningarna i ett meditativt flow i takt till dina egna andetag. En mästare tränar på grunderna varje dag (musiker, yogi, aikido, qigong, tai chi, mm…).

27 september kl 18.30 – 19.30 – SITTANDE STÄLLNINGAR. Sittande yogaställningar är i regel mer utmanande att utföra än stående ställningar, i avséende på kroppens rörlighet. Vi lär oss även hur vi avslutar vår yogaträning, och kan nu träna självständigt.

4 oktober kl 18.30 – 19.30 – HELA TRÄNINGEN. För att repetera allting vi lärt oss tränar vi tillsammans igenom hela vår träning från början till slut i samma takt.

11 oktober kl 18.30 – 20.00 – DIN FÖRSTA MYSORE LEKTION. Vi börjar med en gruppdiskussion med frågor och svar, och reflekterar över kursens innehåll. Efter det tränar vi igenom hela vår träning självständigt, och får individuell hjälp av läraren.

Du behärskar nu att träna yogaställningar självständigt, flödande och meditativt, och lär dig känna din kropp och ditt sinne bättre för varje träning! Välkommen med att träna ashtanga yoga under Alex morgonyoga eller eftermiddagsyoga där du får fortsatt stöd i din yogaträning!

DETALJER

Investering

I yogasalen: 99€
Hemifrån via zoom: 89€

SPRÅK: Svenska

LÄRARE: Alex Lemberg

PLATS: Raseborgs Yogaskola eller hemifrån via zoom (du väljer)

Anmälning till kurser är bindande, och eventuell annullering bör göras senast 7 dagar innan kursstart, eller mot läkarintyg. I övriga fall faktureras hela kurspriset.

Observera att en obetald faktura inte är annullering av en kurs. Kursen bör vara betald innan kursstart, eller så kan du betala på första kursträffen med bankkort, motionssedlar (Smartum, ePassi m.fl.), eller kontant.

ANMÄLNING

ASHTANGA GRUNDER - 30 AUG - 11 OKT 2021
Grundkurs för nya / repetitionskurs för dig som haft paus eller behöver motivation för att starta din träning pånytt.
Berätta gärna lite om din bakgrund och varför du vill börja träna ashtanga yoga, det är alltid intressant att veta 🙂
0,00 €
Meddela gärna om eventuella hälsohinder eller övriga önskemål, eller t.ex. om du deltar vissa dagar online, och vissa dagar i salen.
Du kan avboka kursen mot läkarintyg.