Visst låter det underbart att starta dagen med morgonyoga vid soluppgången?

Vare sig om du känner dig dragen till att börja, eller återuppta en tidigt morgonyogarutin, så gör vi det tillsammans!

Kom med på en spännande intensivkurs där vi etablerar en regelbunden yogarutin, och får fördelarna med en tidig morgonträning vid soluppgången. Detta är en grundkurs för nya yogin, eller repetitionskurs i ashtanga yoga för dig som haft en träningspaus.

Efter kursen kan du enkelt fortsätta med Alex morgonyoga, där du sedan kan välja hur många dagar per vecka du vill träna.

Om du har velat börja träna yoga som en morgonträning, men inte haft disciplinen eller motivationen till att göra det egenhändigt är detta kursen för dig! Då du lär dig träna självständigt behöver du inte längre söka efter yogavideon på youtube som skulle passa för just din kropp och ditt humör.

“Yoga needs to be a tool for meditation.”

Denna kurs passar för alla som är intresserade av en dynamisk och rörlig variant av yoga, och kräver inga förkunskaper eller tidigare erfarenhet av yoga.

Lektionerna bygger på varandra dag-för-dag från måndag – fredag.

Dag 1: Andningsteknik, bandhas, vinyasa och solhälsningar.
Dag 2: Solhälsning A och grundläggande ställningar stående.
Dag 3: Solhälsning A och grundläggande ställningar stående forts.
Dag 4: Solhälsning A och grundläggande vinyasa sittande.
Dag 5: Du lär dig träna övningarna utantill, och kan efter detta träna självständigt och delta i MYSORE lektioner (traditionella sättet att träna och lära sig ashtanga yoga).

Schema för kursveckan 9.8 – 13.8.2021

Alex Lemberg – E-RYT & YACEP (Yoga Alliance)

“Alexander Lemberg is a Yoga Alliance Continuing Education Provider (YACEP®), which recognizes this person as an expert in one or more of Yoga Alliance’s Educational Categories.”

Med Alex lär du dig träna yoga självständigt (ashtanga mysore) som det passar bäst för din kropp i traditionell anda. Inga förkunskaper nödvändiga. Detta är vad som kallas för “Mysore” undervisningsmetoden där var och en tränar i takt till sina egna andetag på sin egen nivå, och dessutom i en mäktig gruppanda, vilket är en av de unika styrkorna i Ashtanga yoga. Du och din träning utvecklas i din egen takt, och du lär dig nya ställningar an efter.

Grundkursen förbereder dig för denna Mysore träning, och du fördjupar dina kunskaper i yoga med en erfaren lärare.

För Alex är det viktigt att övningarna lärs ut enligt elevens förmåga och kapacitet, och vi skräddarsyr de traditionella övningarna för varje individ. Detta öppnar upp till en helande självtransformeringsprocess. I bästa fall kan en regelbunden yogarutin ge mer insikt, livslust och glädje, samt en friskare och rörligare kropp i ett öppet sinne.

“Att göra yogaträningen under den tidiga morgonen på tom mage, uppleva stillheten över staden och se solen gå upp är ett fantastiskt sätt för mig att börja dagen. Om jag inte gör min träning på morgonen så blir den inte av. Det ger mig ett blankt papper att starta dagen med. Den tidiga morgonen är ytterst gynnsam för andliga övningar, vilket även de gamla texterna påpekar.”

ANMÄLNING (SISTA ANMÄLNINGSDAG 1 AUGUSTI!)

ASHTANGA GRUNDER 9.8.2021 - 13.8.2021
Grundkurs för nya / repetitionskurs för dig som haft paus eller behöver motivation för att starta din träning pånytt.
0,00 €
Meddela gärna om eventuella hälsohinder eller övriga önskemål, eller t.ex. om du deltar vissa dagar online, och vissa dagar i salen.