Bekanta dig med Ashtanga yoga på ett lätt och roligt sätt med en erfaren lärare som kan göra övningen relevant för dig. I grundkursen introduceras du till övningen. Du behöver inte kunna någonting alls från tidigare. Läs mer om Ashtanga Yoga med Alex.

För Alex är det viktigt att övningarna lärs ut på elevens nivå av kapacitet och förmåga. Yogan som Alex undervisar anpassas för var och en för att öppet bjuda in eleven till en helande självtransformeringsprocess.

En bra yogalärare känner till vilka ställningar som kan orsaka smärta för vissa, och kan undervisa lämpliga alternativ för motsvarande nyttoeffekter. Det är då vi bjuds in till mer öppenhet för att helas på alla plan.

Grundkurser på kommande

24.3.2021 – 26.5.2021 kl 17.15 – 18.50
Ashtanga Yogakurs – Primary Series
DUAL
Observera att denna kurs är en fördjupningskurs, men som även fungerar som grundkurs. Denna kurs är öppen för alla, men du har fördel i att ha provat på någon form av yoga tidigare, antingen hemma via youtube eller live med en lärare.

Efter Grundkursen

Efter grundkursen har du en yogaträning som du kan träna självständigt hemma, eller fortsätta utveckla tillsammans med lärare på mysore lektioner – och du har grunderna som behövs för att delta i de ledda grupplektionerna (Ledd Primary / Half Primary Series).

För vem passar ashtanga yoga?

Passar för alla som är intresserade av en dynamisk och rörlig variant av meditativ yoga. Varken ålder, kön eller kroppsbyggnad spelar någon roll. Ingen tidigare erfarenhet nödvändig. Alla är hjärtligt välkomna 💗

Under grundkurserna lär du dig grundläggande koncept, ställningar (asana), inre aktiveringar (bandhas) rörelser (vinyasa) och andningsteknik (ujjayi), varefter du lär dig att utföra en kort och behaglig ashtanga yogaträning på din egen nivå.

Grupperna hålls små för att kunna ge uppmärksamhet åt alla, och även för att kunna hålla säkerhetsavstånd.

Mysore lektioner är för alla nivåer av yogin – från nybörjare till mycket mycket långt erfarna ashtangin. Nya börjar med att lära sig Surya Namaskar A och B i egen takt, och blir individuellt guidade av läraren tills man behärskar sin träning, och får sedan nya ställningar an efter så att ens träning växer i naturlig takt.