ASHTANGA OCH HATHA YOGA EFTER DINA EGNA MÅTT. DETTA ÄR IN-PERSON YOGALEKTIONER I RASEBORGS YOGASKOLA. LEKTIONERNA HÅLLS INTE PARALLELLT VIA ZOOM. DU SOM BEHÖVER MER TID FÖR DIN TRÄNING KAN KOMMA TIDIGARE TILL SALEN OCH PÅBÖRJA DIN TRÄNING.

SOM EXTRA LEKTION KAN DU UTÖVER DESSA VÄLJA SÖNDAGSTRÄNING KL 8.45 – 10.00 I ANMÄLNINGEN NEDAN!
Alex Lemberg – E-RYT & YACEP (Yoga Alliance)

“Alexander Lemberg is a Yoga Alliance Continuing Education Provider (YACEP®), which recognizes this person as an expert in one or more of Yoga Alliance’s Educational Categories.”

Ny rekommenderas börja från grundkurs innan detta träningspaket.

Med Alex lär du dig träna yoga efter dina egna mått. Du kan förvänta dig att bli utmanad, att svettas och att ha roligt. Övningarna passar för alla som är intresserad av en dynamisk, flödande och meditativ yogametod.

För Alex är det viktigt att övningarna lärs ut enligt individens förmåga och kapacitet, vilket i sig öppnar upp till en helande självtransformeringsprocess. I bästa fall kan en regelbunden yogarutin ge mer insikt, livslust och glädje, samt en friskare och rörligare kropp i ett öppet sinne. En bra lärare måste förstå att yogaställningar ser olika ut, och känns olika för varje individ, och kunna erbjuda nyttiga ställningar till sina elever. Därför brukar Alex inte lära ut ställningar som t.ex. Janu Sirsasana B och C allt för ofta, även om de hör till Primary Series i Ashtanga yoga. “-Det finns nyttigare ställningar man kan göra istället, som i sin tur förbereder kroppen för andra ställningar.”

“Som många andra yogin har också jag haft min andel av knäont, ryggonyt mm. Det intressanta är hur vi kan modifiera träningen, och vända oss tillbaka till asanaträningen, kanske t.o.m. genast efter en mindre skada, för att stöda kroppens naturliga läkeprocess.”

“Yogaträningen behöver vara ett stöd i vårt i liv, men samtidigt utmana oss tillräckligt för att skapa mera kontroll över våra sinnen. Det är då vi hittar mer frihet. Personligen förespråkar jag kortare träningar, men mer ofta.”

“Asanaträningen är för mig en lekplats och träning för att lära känna mitt sinne och mina tankar, vilket är vad den klassiska yogan handlar om.”

Alex är certifierad hatha-yogalärare (E-RYT & YACEP) och har undervisat över 3000 yogalektioner som huvudsyssla sedan år 2014, då han började med att undervisa vinyasa flow yoga (Seasonal Yoga), och sedan hittade ashtanga yoga och tränar med certifierade senior-lärare i Helsingin Astanga Joogakoulu som själva tränade med Sri K Pattabhi Jois i Mysore.

SOM EXTRA LEKTIONER KAN DU UTÖVER EFTERMIDDAGARNA VÄLJA SÖNDAGSTRÄNING KL 8.45 – 10.00 I ANMÄLNINGEN NEDAN!

ANMÄLNINGSFORMULÄR

Om du önskar delta i ENBART LED HALF PRIMARY på onsdagar, anmäl dig då via kurssidan!
Du kan delta via zoom eller i yogasalen till ledda lektionen.
Under en ledd full primary series leds du igenom hela primary series andetag för andetag från ställning till ställning. Detta är inte en nybörjarlektion, men alla är välkomna med för att träna så långt som man hunnit lära sig av primary series, och för att prova-på mer utmanande ställningar även om man inte ännu tränat dem i sin mysore träning. Lektionen hålls mot slutet av de 8 träningsveckorna. Nya yogin kan yoga med upp till half-primary (Navasana), och sedan vänta eller prova nya ställningar, och sedan haka på igen till slutrörelserna.
0,00 €
Meddela gärna om eventuella hälsohinder eller övriga önskemål, eller t.ex. om du deltar vissa dagar online, och vissa dagar i salen.