POP-UP CLASS: YOGA OCH DETOX
Seasonal Yoga Workshop

Torsdag | Torstai 5 maj 2022 kl 18.00 – 21.00

Vi tränar yoga och diskuterar rening både på fysiskt, mentalt och emotionellt plan, och avnjuter hemlagat färskt ingefära-lime té. Mjuka sköna kläder på!

VAD ÄR DETOXIFIERING?

Inom traditionellt kinesiskt medicinskt tankesätt är våren höjdpunkten av året för att rena sig (trä elementet – lever och gallblåsa). Vi bekantar oss bl.a. leverns meridianer, och med de fem elementen och årstiderna. Vi tar oss en blick över Seasonal Yoga, och hur vi relaterar dessa idéer till vår ashtanga och hatha yoga träning. Du behöver inte ha tränat yoga tidigare för att kunna delta.

Kroppen renar sig själv ständigt med hjälp av sina inre organ, såsom lever och njurar, lungor, och vi svettas genom huden. Med hjälp av livsstilsval kan vi stöda kroppen med att hålla sig ren, och genom yogaövningar kan vi även frigöra slaggprodukter i kroppen till rening.

Då vi börjar lösgöra slaggprodukter kan kroppen få jobba lite extra med “reningsverket”, och det är vanligt att i början få så kallade detoxifieringssymptom, såsom exempelvis huvudvärk mm.. Vi diskuterar detta, och vad nyttan kan vara med att hålla kroppen ren.

VAD ÄR ASHTANGA YOGA?

Ashtanga yoga är en fysisk form av dynamisk yoga där vi rör oss i takt till våra andetag i olika träningsserier som man småningom lär sig utantill ju mer man tränar.

Eftersom träningen är lika varje gång kommer du att märka av dina framsteg och inspireras att fortsätta träna och hålla kroppen i skick.

I min undervisning vill jag att eleven ska få maximal nytta av övningarna, oberoende av ålder eller kroppstyp. En stor del av mina elever har varit dubbelt min egen ålder, vilket har lärt mig att anpassa undervisningen och jag kan ge nyttiga alternativ som hjälper eleven att upprätthålla god hälsa. Det är då vi bjuds in till en helande transformeringsprocess.

En bra lärare måste förstå att en del övningar kan orsaka problem för vissa, och då kunna erbjuda andra alternativ med motsvarande nyttoeffekter.

Alex Lemberg – Pappa till två barn och grundare av Raseborgs Yogaskola. Hatha Vinyasa (Seasonal Yoga) E-RYT & YACEP (Experienced Registered Yoga Teacher & Yoga Alliance Continuing Education Provider)
Trikonasana – Triangle Pose. Stärkande för rygg och inre stödmuskulatur. Till viss mån höftöppnande.
Lördags morgonlektion i Raseborgs Yogaskola

Baddha konasana – Bound Angle Pose. Höftöppnande sittande ställning.
Kvällslektion ledd ashtanga yoga
Purvottanasana (Reverse Plank Pose)

FÖR VEM?

Denna lektion passar för alla. Du behöver ingen tidigare erfarenhet i yoga eller meditation.

Alltid både för karar och kvinnor – Välkommen med!

FÖRKUNSKAPER

Du behöver inga förkunskaper för att komma med.

TIDPUNKT OCH PLATS

Torsdag 5 maj kl 18.00 – 21.00 i Raseborgs Yogaskola i Ekenäs / Raseborg. 3h kortkurs.

Workshoppen består av både träning och föreläsning.

HURDAN YOGA?

Vi tränar ledd ashtanga och hatha yoga. Du som kommer med på kursen kan om du vill fortsätta träna på våra veckolektioner.

PRIS

ENBART KURS: 59€
KURS + 5x SERIEKORT: 119€ (spara 19€)
KURS + 10x SERIEKORT: 169€ (spara 29€)
KURS + 14x SERIEKORT: 189€ (spara 39€)
KURS + 20x SERIEKORT: 239€ (spara 49€)

Du får en faktura för kursen då vi har över minimi anmälda (om du väljer att betala per faktura).

SPRÅK

Huvudsakligen hålls kursen på svenska. Om inte alla förstår svenska, så hålls kursen på helt eller delvis på engelska (om alla förstår engelska).

LÄRARE

Alex Lemberg

ANMÄLNINGSFORMULÄR | ILMOITTAUTUMINEN

INSTÄLLT – FÖR NÅGRA ANMÄLDA