Välkommen till din första mysore yogalektion. Du kommer att lära dig yoga utantill, och kan tillsammans med en erfaren lärare börja bygga upp en personlig ashtanga och hatha yogaträning.

Under din första mysore lektion välkomnas du till träningen av din lärare, och vi gör en strategi över hur du kommer att träna. För att lära dig yoga rekommenderas du träna minimi 2-3 gånger i veckan, och läraren börjar efter en tid lära känna dig och din kropp för att kunna utveckla din träning. Om du tränar 1 gång i månaden blir det svårt för läraren att undervisa och hjälpa dig i övningarna. Då du kommer på din första mysore lektion tar du ett beslut att börja en regelbunden träning.

Då du kan träna självständigt solhälsning A, så är du redo för att komma med på mysore yogaträning – där läraren kan ta dig vidare in i övningen, djupare än på ledda grupplektioner. I princip behöver du inte kunna någonting alls för att komma med på mysore lektioner, men i praktiken gör du klokt i att memorisera solhälsningarna utantill. Att träna lite men ofta är överlägset med att träna en lång träning en gång i veckan.

Denna träningsvideo är inte en grundkurs i yoga, men förbereder dig för din första mysore lektion.