Ja, det är möjligt att börja träna ashtanga yoga utan grundkurs, i synnerhet om du tidigare tränat någon form av dynamisk yoga – eller om du vill börja träna direkt från Mysore lektioner!

Fråga läraren om du är osäker! Vi finns här för att hjälpa till.

Du som redan känner till ujjayi andningsteknik och är bekant med bandhas (mula bandha & uddiyana bandha), kan direkt börja träna på vilka lektioner som helst.

Om du tänker att du vill komma och prova-på en ashtanga yoga lektion, välj då en Ledd Half Primary lektion. Meddela gärna läraren på förhand då du är påväg, och kom på plats åtminstone 30 minuter innan lektionen börjar om du inte gått grundkurs eller introduktion. Du får då en snabb genomgång av principerna för träningen (andningsteknik mm.).

Mysore lektioner blir aktuellt då du bestämmer dig för att träna regelbundet, och vill lära dig i din optimala takt. Ju mer du tränar, desto mer ställningar får du av läraren som en gåva från lärare till elev ut en lång tradition med historiska anor. I ashtanga yoga finns massvis med ställningar och variationer på ställningarna, och att lära sig nya ställningar tar tid.

Grundkursens syfte är att initiera dig till övningen så att du får en sund bild om vad vi gör på ashtanga yoga, och förbereder dig för att gå både på ledda timmar och träna med Alex på Mysore lektionerna. Det är under Mysore träningen som man efter hand får mer ställningar till sin egen träning – a life long yoga practice.

Du kan börja träna Mysore direkt om du inte är rädd för att känna dig lite vilsen i början. Det dröjjer några gånger innan man kommer in i systemet, men det är många som börjar träna ashtanga direkt utan grundkurs.