Online tekniska detaljer

Mötes ID till Alex’s zoom-träffar: 386 824 3347 (lösenord 4102)

Vi använder zoom

Online kurserna körs via mötesplatformen zoom där vi alla ser varandra. Du riktar kameran mot din yogamatta så att läraren kan se dig och din träning.

Då du deltar hemifrån via zoom lönar det sig att laga en liten egen setup i god tid i ett lugnt utrymme där du får vara i fred och göra dina övningar. Om du inte har en egen yogamatta så kan du använda en vanlig matta, eller något annat mjukt underlag.

Anslut i god tid!

Kontrollera på förhand att du får tekniken att fungera. Vi hinner inte hjälpa till med tekniska problem just innan lektionen börjar, så anslut till mötet i god tid!

Om ingen är ansluten till mötet då lektionen skall börja så stänger vi av zoom sessionen efter en liten stund. Är det t.ex. endast en anmäld via zoom som inte dyker upp i början så stänger vi av kamerasystemet efter en liten stund.

Använd gärna din kamera så att läraren också kan se dig för en mer interaktiv upplevelse för alla. Om möjligt, så rikta din kamera mot din matta snett framifrån så att du tydligt syns i bilden.

Tekniska deltajer

Kursen hålls som en videokonferens där alla kan se varandra. Platformen som används är Zoom Cloud Meetings (gratis) som finns till mac, windows, iOS, Android, m.fl.. Det nödvändigaste du behöver är en smarttelefon, platta eller dator med webcam och en snabb internetuppkoppling (minst 4G eller snabb ADSL). Kontrollera själv i god tid att du får applikationen att fungera. Vi ger ingen teknisk support för själva zoom appen.

Under lektionerna är det du själv som ansvarar för att din setup hemma fungerar.

Bäst resultat får du om har högtalare eller hörlurar kopplade till din zoom enhet, och en tillräckligt stor skärm som du kan följa med lektionen i. Detta gäller i synnerhet på lektioner där det används musik.

Det här behöver du göra

– installera zoom applikationen (gratis) till PC från www.zoom.us, eller sök på Zoom Cloud Meetings i din telefons/plattas app store.
– skapa ett användarnamn
– anslut till mötes ID som du har fått när du anmält dig till lektionen eller kursen (hittas även under schemat på hemsidan)
– När du ansluter till ett zoom möte frågar zoom appen om du vill joina med “Call using Internet audio” eller “Dial-in with phone”. Välj då “Internet audio” eller “Computer audio”, även om du använder din telefon för zoom mötet.
– rikta kameran på din enhet mot din yogamatta, gärna snett framifrån, och helst så att du syns stående om bara möjligt.
– kontrollera att du kan se och höra läraren

Då kan läraren se dig och ge mer personliga instruktioner.

Skriv in DITT namn i zoom så att läraren kan se vem alla som är anslutna! Annars står det i stil med “Huawei 270 is connecting” och det blir svårt för läraren att få en överblick över vem som är vem.