“Asana needs to be a tool for meditation. Then it becomes meaningful.”

SPECIALKURS – MJUK YOGA (nivå 1)

Vi skapar en meningsfull yogaträning för var och en där vi speciellt söker efter lätthet (ease) och mjukhet i träningen och workshoppar fram lämpliga ställningar för var och en, så att alla kan börja träna yoga på riktigt redan från början. Ingen ska behöva känna att övningarna är för krävande eller i värsta fall skada sig.

FÖR VEM?
För dig som vill träna mjuk yoga på hösten under Alex MYSORE lektioner (morgon eller eftermiddag).

Under kursen lär du dig att träna mer självständigt och lyssna till ditt inre och dina egna behov, samtidigt som du fördjupar meditationen och koncentrationen i träningen.

Efter kursen kan du självständigt träna en behaglig 30 minuters yogarutin, och kan fortsätta att träna mjuk yoga med Alex och lära dig mer under Alex morgonyoga (Ashtanga & Hatha Mysore) och Alex eftermiddagsyoga (Ashtanga & Hatha Mysore).

För Alex är det viktigt att övningarna lärs ut enligt individens förmåga och kapacitet, vilket i sig öppnar upp till en helande självtransformeringsprocess. I bästa fall kan en regelbunden yogarutin ge mer insikt, livslust och glädje, samt en friskare och rörligare kropp i ett öppet sinne. En bra lärare måste förstå att yogaställningar ser olika ut, och känns olika för varje individ, och kunna erbjuda nyttiga ställningar till sina elever.

“Även om yoga är en utmanande träning så måste övningarna kännas behagliga och nyttiga för att vi ska vilja träna pånytt, och kunna fortsätta träna ännu om 20 år.”

“Under denna kurs tittar vi speciellt på den mjuka aspekten av vår yoga asana träning, och hur vi inte gör träningen bara hållbar för framtiden, utan även gör träningen som ett stöd för vår ständigt åldrande kropp.”

Ingen tidigare yogaerfarenhet är nödvändig. Kursen är öppen för alla och är riktad speciellt till dig som upplever ledd ashtanga yoga som en för tung eller för dig opassande yogaträning, eller om du får ångest av att tänka på yoga och meditation.

Kursen består av både träning, ställnings-laboratorie och filosofiföreläsning.

Vi funderar bl.a. över:

 • Vilka egenskaper har en mjuk yogaträning?
 • Hur kan vi göra träningen och våra ställningar “mjukare”?
 • Vi tittar noggrannt på hur du kan variera
  • Hur länge du tränar
  • Hur ofta du tränar
  • Vilka ställningar du tränar och i vilket syfte
  • Hur du utför ställningarna
  • Vilken roll har Vinyasa i ställningarna?
  • Mjuka solhälsningar (inga armpressar etc…) och andra alternativ
  • Olika nivåer av samma ställning
  • Användning av redskap (klossar, handdukar, strap) för att hitta lämpliga ställningar
  • Du lär dig en ca 30 minuters yogarutin: uppvärmning, sidosträckningar, roteringar, framåtfällningar, bakåtböjningar och avslappning. Träningstiden kan enkelt förlängas genom att hållas längre i yogaställningarna.
Marichiyasana A i syfte av knäterapi med hjälp av en hand-handduk från Tokmanni. Du behöver inte skaffa överprissatta prylar.

SCHEMA

Denna kurs är en kortkurs över två dagar som förbereder dig inför höststarten 2021. Kursen hålls enbart i Raseborgs Yogaskolas yogasal som en IN-PERSON event. Du kan inte delta via zoom i denna kurs.

SISTA ANMÄLNINGSDAG 5.8.2021!

LÖRDAG 14 augusti 2021
kl 15.00 – 16.00 – Välkomstföreläsning
kl 16.00 – 17.15 – MJUK YOGA – träningslabb
kl 17.30 – 18.00 – MJUK YOGA – träning

Söndag 15 augusti 2021
kl 15.00 – 16.30 – MJUK YOGA – träningslabb
kl 16.45 – 17.30 – MJUK YOGA – träning
kl 17.30 – 18.00 – Diskussion / föreläsning

INVESTERING

Normalpris: 80€

Kom med och träna med en erfaren lärare som kan svara på dina frågor!

“Alexander Lemberg is a Yoga Alliance Continuing Education Provider (YACEP®), which recognizes this person as an expert in one or more of Yoga Alliance’s Educational Categories.”

KURSEN INHIBERAD (0 anmälda)