Varför morgonträning?

Efter första veckan skulle man helst sova på golvet…

“Den som stiger upp tidigt får en extra dag” – Kinesiskt ordspråk

Ashtanga Yoga systemet är designat för att rena kroppen och sinnet, främja matsmältningsorganens funktion, bygga styrka, och för att återställa kroppens naturliga rörlighet.

Var beredd på att de 2 första veckorna kan vara tuffa, oberoende om du tränar 2 dagar eller 6 dagar i veckan, om du måste ändra på din dygnsrytm.

För att börja med morgonyoga måste man fatta ett beslut och hålla fast vid det. Morgonyoga är den mest utmanande metoden att komma igång med, då det kan dröja 2-3 veckor innan man ens känner sig som en normal människa igen efter att ha justerat om sin dygnsrytm, så ge inte upp efter första veckan… det blir bättre 😁 Det kan krävas lite extra självdisciplin.

Fördelar med morgonträning

… därför behöver vi lärare!

Att träna yogaövningarna som en daglig tidig morgonträning innan morgonmålet är en effektiv metod för att frambringa förändringar så som lugn, klarhet och att bli nöjd med sin kropp och med det man har, och har även en gynnsam effekt på alla matsmältningsorgan och hela kroppens energisystem.

Att upprätthålla både ohälsosamma levnadsvanor och morgonyoga samtidigt är i praktiken omöjligt. Då du väljer att byta ut ohälsosamma levnadsvanor (t.ex. att äta middag kl 22.00) mot morgonyoga får du de förändringar som ditt inre längtar efter.

Då man har sovit och fastat hela natten är magen tillräckligt tom för att göra djupa yogaövningar.

Alla övningar vi gör görs helst på tom mage, och bästa tiden på dygnet är på tidig morgon innan man äter morgonmål, men det är inte något fel på att yoga på kvällen heller 🙂 Håll magen så tom som möjligt innan lektionerna.

Hur börja en morgonträningsrutin?

  • Bestäm dig för en tid på dygnet att göra träningen. Gärna samma tid varje dag om din livssituation tillåter.
  • Ge inte upp efter första veckan. Första 2-3 veckorna kan kännas svåra. Efter det börjar du däremot uppleva som att ha super-krafter då din kropp hunnit börja anpassa sig till din nya livsstil.