Yoga Grundkurs – Söndag 11 oktober kl 17.00 – 20.00

Grundkursen består av söndagens träff kl 17 – 20, och träning på Yoga Grundserie 1 eller 2 veckotimmar med våra 5 eller 10 gångers seriekort som träder i kraft efter kursen. Du väljer själv lektioner ur vårt veckoschema som passar dig, och reserverar drop-in plats till lämplig lektion. Alternativt kan du boka plats till hela kursen Yoga Grundserie 1 som kör igång en vecka efter grundkursen.

Kursen fungerar även som en repetition och inspiration för dig som haft en längre paus, och vill komma tillbaka till yogan.

Tre viktiga mål med kursen

  • Personlig handledning i ställningar med erfaren lärare för att skapa en – healing practice –
  • Skapar en god grund för att delta i ledda lektioner på veckoshemat
  • Praktiska tips för att börja träna yoga på egen hand

Söndagsträffen är uppbyggd i tre delar

kl 17.00 – 17.30 – Info
Vi bekantar oss med hatha- och ashtangayoga traditionen, och varifrån yoga härstammar.

kl 17.30 – 19.00 – The single position Workshop
Vi tränar grundläggande koncept och lär oss ashtangayogans andningsteknik (ujjayi). Efter det tränar vi våra inre aktiveringar (bandhas), d.v.s. kroppens djupa stödmuskulatur som vi utforskar i enkla yogaställningar, och lär oss några dynamiska rörelser (vinyasa) från ställning till ställning. Vi utforskar även hur blicken (drishti) påverkar koncentrationen i våra ställningar.

Workshop delen av kursen avslutar vi med en ryggradsmeditation och studerar principen med DANDA (t.ex. dandasana och chaturanga dandasana i relation med samasthitih). The single position.

kl 19.00 – 20.00 – Yogaträning
Vi gör en enkel yogaträning som motsvarar utvalda delar ur Yoga Grundserie 1. Efter detta kan du börja träna på våra veckotimmar på den nivå som lämpar sig för dig.

Prisalternativ

Kurs (3h) + 5x seriekort (i kraft 2 mån): 89€ / 84€
Kurs (3h) + 10x seriekort (i kraft 3 mån): 139€ / 134€
Kurs (3h) + anmälning till Yoga Grundserie 1 eller 2 kurs start v.43: 119€ / 114€
Enbart kurs (3h): 59€ / 54€

För vem passar kursen?

Kursen passar för dig som är intresserad av en dynamisk och rörlig variant av yoga. Du behöver varken vara stark eller vig, eftersom en regelbunden träning övar upp kroppen och gör den både starkare och mjukare. Kursen passar även för dig som haft en längre paus från yoga, och vill komma tillbaka genom att repetera grunderna.

Anmälning till kursen är bindande, och eventuell annullering bör göras senast 7 dagar innan kursstart. I övriga fall faktureras hela kurspriset. Lektioner du missat (t.ex. vid flunssa) får du ersätta med valfri drop-in lektion från schemat så länge som din kurs pågår. Observera att en obetald faktura inte är en annullering av kursen. Kursen bör vara betald innan kursstart, eller så kan du betala på första kursträffen med bankkort, motionssedlar, eller kontant.

Lärare: Alexander Lemberg

Yoga Grundkurs söndag 11 oktober kl 17 - 20
Meddela gärna om eventuella hälsohinder eller övriga önskemål