YOGA TRÄNINGSPAKET

8 VECKOR

25 OKTOBER – 19 DECEMBER 2021

Sista anmälningsdag: 17 oktober 2021

Välj kurser som passar in i ditt eget schema. Alla ledda lektioner samt morgon-mysore går tills vidare parallellt via zoom. Anmälningen hittar du längst ner på sidan.

Du förväntas inte behärska alla övningar från början – utan i ashtanga betonas att man lär sig lite an efter då kroppen och sinnet blir redo för övningarna.

I ASHTANGA FORTSÄTTNING 1, 2 lär vi oss ställningarna noggrannt, och lär oss att utföra dem både självständigt och som ledd grupp. Lektionerna bygger på varandra.

Om man missar en lektion i träningspaketet/kursen får man ersätta den med valfri drop-in lektion från schemat så länge som träningspaketet pågår.

NYBÖRJARE

Vi rekommenderar att alla nya elever börjar från ASHTANGA GRUNDKURS även om man har tränat någon annan form av yoga tidigare, eller om du vill repetera grunderna efter en träningspaus.

Du som har tränat annan form av hatha yoga tidigare kan komma med direkt på ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 om du inte vill eller kan gå grundkurs.

Tag kontakt om du är osäker på vilka kurser som är lämpliga för dig.

Detta schema körs från 25 oktober – 19 december 2021
OBS! ASHTANGA GRUNDKURS har skilld anmälningssida och kan inte väljas i träningspaketet.

DETALJER

DATUM: Schemat kör i 8 hela veckor från 25 oktober – 19 december 2021

SPRÅK: Svenska om alla deltagare i salen och via zoom förstår svenska – annars engelska.

LÄRARE: Alex Lemberg (E-RYT & YACEP)

PRIS: Priset varierar beroende på hur många dagar i veckan du vill träna (kolla i anmälningen nedan).

BETALNING: Du får en faktura till din epostadress då det är tillräckligt många anmälda till dina valda kurser.

PLATS: I Raseborgs Yogaskola i Ekenäs, Formis III våning – samt live online via zoom om du vill delta på distans.

Efter ASHTANGA GRUNDKURS rekommenderas ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 som följande kurs, samt att parallellt träna på ASHTANGA MYSORE lektioner för att öva på det vi lär oss under kurserna tillsammans med en erfaren lärare. Tag kontakt om du är osäker på vilka kurser som passar för dig.

ALEX LEMBERG

Du kan förvänta dig att bli utmanad, att svettas och att ha roligt. Övningarna passar för alla som är intresserad av en dynamisk, flödande och meditativ yogametod.

För Alex är det viktigt att övningarna lärs ut enligt individens förmåga och kapacitet, vilket i sig öppnar upp till en helande självtransformeringsprocess.

“Som många andra yogin har också jag haft min andel av knäont, ryggonyt mm. Det intressanta är hur vi kan modifiera träningen, och vända oss tillbaka till asanaträningen, kanske t.o.m. genast efter en mindre skada, för att stöda kroppens naturliga läkeprocess.”

Då vi tränar regelbundet kan vi förvänta oss att bli starkare både fysiskt, psykiskt och emotionellt, och få mer insikt, livslust och glädje, samt en friskare och rörligare kropp.

KURSBESKRIVNINGAR

ASHTANGA MYSORE

ASHTANGA MYSORE är egenträning i grupp med lärarassistans där du får en personlig ashtanga hatha-yogaträning som du an efter lär dig utantill. Var och en tränar i takt till sina egna andetag under dessa lektioner, och du lär dig mer an efter som du går regelbundet på lektionerna. Detta är det traditionella sättet att lära sig ashtanga och hatha yoga där du får övningar och utmaningar som lämpar sig för dig.

Till alla lektioner nedan rekommenderas att man tränar parallellt på mysore lektioner och övar på det som vi lär oss i kurserna. Som allmän rekommendation förespråkas att träna 2-3 gånger per vecka eller mer för börja att ta del av nyttoeffekterna.

ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 – 3

Under ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 – 3 förklarar läraren mer noggrannt och ser till att alla lär sig övningarna och hittar lämpliga och sunda ställningar. Den som känner sig modig kan komma med direkt från ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 utan att ha gått på grundkursen.

ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 (ca 1/2 PRIMARY)
En förenklad ashtanga yoga träningsserie i lugnare takt som består av ungefär halva primary series. Vi börjar lära oss mer stående ställningar efter grundkursen, och lär oss an fler av de sittande övningarna. Rekommenderas som första ledda kursen efter grundkursen. Du som har tränat annan form av hatha yoga tidigare kan komma med direkt på den här kursen om du inte vill eller kan gå grundkurs.

ASHTANGA FORTSÄTTNING 2 (ca 3/4 PRIMARY)
Vi lär oss alla av de stående ställningarna, och börjar utforska mer av sittande övningarna. Du kan delta i denna kurs när som helst då du känner dig bekväm i ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 och vill ha mera utmaningar.

ASHTANGA FORTSÄTTNING 3 (PRIMARY + 1/2 INTERMEDIATE)
En ledd lektion av nästan hela primary series och ungefär halva intermediate series (ashtanga yogans andra träningsserie), där vi även provar på olika nya ställningar som varieras lite från gång till gång. Du bör känna dig bekväm i ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 & 2 innan du provar på denna lektion, men kan komma med när som helst som du känner att du vill ha mera utmaningar. Denna lektion påminner mest om de traditionella ledda lektionerna.

LEDDA LEKTIONER

Till skillnad från ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 – 3 hålls dessa ledda lektioner mer i traditionell form där läraren pratar så lite som möjligt, och istället håller tempot för träningen med att räkna vinyasa och berätta ställningarnas namn på sanskrit. Då läraren säger “Trikonāsana ekam andas in och stig bak” så vet du vad du skall göra.

LED PRIMARY & 1/2 INTERMEDIATE
En ledd lektion av nästan hela primary series och ungefär halva intermediate series (ashtanga yogans andra träningsserie), där vi även provar på olika nya ställningar som varieras lite från gång till gång. Du bör känna dig bekväm i ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 & 2 innan du provar på denna lektion.

LED PRIMARY SERIES
Alla 48 ställningar (+ solhälsningar och slutrörelser) ur primary series i ett jämnt tempo med traditionell vinyāsa. Du kan delta i denna lektion då känner dig bekväm i ASHTANGA FORTSÄTTNING 1 & 2.

ANMÄLNING